SEARCH COMPANY
Filters
Search
 
15 Прашања за Данче Цецова – менаџер на Издавачка куќа ВЕНЕЦИЈА

Кој Ви е главниот мотив во менаџерската професија?

Успешна фирма и задоволни работници. 

На работа сте осамен волк или капитен на тимот?

Капитен на тимот. 

Кој лик е поблизок до идеалниот менаџер: на татко или на војсководец?

На татко. 

 

Може ли по default да се каже дека сите менаџери се „ворхохолици“?

Не.

Се чуствувате ли и Вие така?  

Понекогаш.

Зголемениот адреналин од работењето под dead line притисокот за Вас е слатко задоволство или фрустрација?

Фрустрација. 

Дали мислите дека имате поизразени натпреварувачки амбиции и колку тие се пресудни за успешноста на бизнисот?

Да, но не се пресудни. 

Конкуренцијата – пријател или непријател?

Преферирам пријатели. Но, има и непријатели.

Омилено бизнис мото или народна мудрост на која често се потпирате?

Работи за да живееш подобро, а не за да заработиш многу. 

Како „пливате“ кога не сте менаџер, односно колку е цврста границата меѓу бизнисот и Вашето семејство?

Многу тенка. 

Во атмосферата на кој ресторан се чувствувате свој?

На домашен терен. 

Страствено или пасивно следите спорт? Кој?

Пасивно, го следам секој позначаен настан (светско, европско и слично).

Филм или театар?

Театар.

Книга за на плажа?

Понекогаш.

Како менаџер со искуство, една Ваша порака до идните менаџери...

Имајте јасно поставена цел, целосна посветеност и уживајте во работата.

Leave your comment
Comments
3/9/2020 12:49 PM
Cytoxan  http://apcialisle.com/# - Cialis Priligy Precio En Ecuador  <a href=http://apcialisle.com/#>Cialis</a> Images Of Generic Amoxicillin Caplets
3/18/2020 6:33 PM
Propecia Gestacion  https://apcialisle.com/# - Buy Cialis Zentel Worms Without Dr Approval  <a href=https://apcialisle.com/#>Cialis</a> Asthmahaler Mist
3/26/2020 8:08 AM
accutane online india  https://apcialisle.com/# - generic cialis online canada Hydrochlorothiazide France Mastercard Accepted  <a href=https://apcialisle.com/#>Cialis</a> Viagra Professional 100mg