Filters
Пребарување
ББ КЛАСИК КАРС дооел

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата ББ КЛАСИК КАРС се занимава со:

- Производство на електричен автомобил ZAS G-20
- Конверзија на автомобили со мотори на внатрешно согорување во автомобили со електричен мотор

СЕРТИФИКАТИ

TUV – SUD (Германија)

ББ КЛАСИК КАРС дооел

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

Компанија BB Classic Cars е единствена во регионот која е сертифицирана за трансформација на автомобилите со конвенционални мотори во автомобили со електрични мотори. Ваквите мотори не го загадува воздухот и овозможуваат заштеда на енергија. Со едно полнење на батеријата може да се помине 100 км, по цена од само половина евро.

bb-classic-cars-clubeconomy

штедливи возила на електричен погон

Првично проектот беше замислен да вршиме замена на конвенционални мотори во возилата Fiat 600 / Zastava 750 со електрични мотори, но денес овој проект има многу поширока примена. Така сега иновацијата не се однесува само на сопствениците на класични автомобили, туку за сите луѓе и институции кои сакаат да направат конверзија на своите восила со мотори со внатрешно согорување во еколошки и штедливи возила на електричен погон.

bb-classic-cars-clubeconomy
bb-classic-cars-clubeconomy

нула емисии на CO2 и ПМ10 честички

Загадувањето на воздухот во Скопје, како и во другите градови во Мкедонија е комплексен проблем. Статистиката е немилосрдна и според последните мерења речиси 30 проценти од вкупното загадување доаѓа од издувните системи на автомобилите. Ова е навистина висок процент што укажува на тоа дека сите треба повеќе да се ориентираме кон употреба на електрични автомобили, електрични автобуси, електрични камиони за испорака и достава, кои имаат нула емисии на CO2 и ПМ10 честички. Токму на ова поле компанијата BB Classic Cars нуди алтернативно решение кое може значително да помогне во намалувањето на овој проблем.

BB Classic Cars веќе направи мал чекор кон подигање на еколошката свест кај нашите сограѓани, институции и сите чинители во државата и потврди дека секој од нас може да придонесе за поздрава околина во која живееме ние и нашите деца.

Овој иновативен проект е поддржан од ФИТР
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Бул. Борис Трајковски-7, бр. 85, локал 25, 1000 Скопје
Град: Скопје
Држава: Macedonia


Телефони

+389 (0)70/221 873

Социјални медиуми

Лице за контакт

Комерција 070/221 873


Мапа

Документи