Filters
Пребарување
КРИСТАЛ 1923 ад- Велес

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Прехранбената индустрија КРИСТАЛ 1923 ад- Велес веќе 100 години е синоним за квалитет.

Маслото за јадење и маргаринот КРИСТАЛ се нашиот најпрепознатлив бренд, но подеднакво сме горди и на останатите производи: таан алвата, локумот, желе бонбоните, зачините, слаткото од смокви...

СЕРТИФИКАТИ

ISO 22000 : 2018
HACCP
HALAL

КРИСТАЛ 1923 ад- Велес

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy
 •  
   

  КРИСТАЛ 1923 ад-Велес

  blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy

  Прехранбената индустрија КРИСТАЛ 1923 ад-Велес веќе 100 години е синоним за квалитет. Нема домаќинство во Македонија во кое нашите производи немаат свое место. Маслото за јадење и маргаринот КРИСТАЛ се нашиот најпрепознатлив бренд, но подеднакво сме горди и на останатите производи: таан алвата, локумот, желе бонбоните, зачините, слаткото од смокви, производите од соја…

 •  
   

  ИСТОРИЈА

  blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy

  Развојниот пат на Прехрамбената индустрија КРИСТАЛ 1923 ад-Велес започнува во 1923 година. Како фабрика за масло работи до 1999 година, кога е трансформирана во прехрамбена индустрија поради проширувањето на асортиманот на прехрамбени производи.

 •  
   

  КВАЛИТЕТ

  blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy

  Денеска КРИСТАЛ 1923 е модерен прехранбен капацитет, во кој целокупниот производствен процес се одвива во строго контролирани услови, што претставува најдобра гаранција за безбедноста и квалитетот на секој производ кој излегува од нашата фабрика. За нас е особено значајно што КРИСТАЛ 1923 е единствениот капацитет во Македонија кој има целосно заокружен процес на производство на сончогледово масло, од семе до финален производ.

 •  
   

  ЗДРАВА ХРАНА

  blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy

  Сакајќи да го задржиме високото место на пазарот и довербата на потрошувачите, која се пренесува од генерација на генерација, КРИСТАЛ 1923 продолжува да се развива и да инвестира во производството на здрава и квалитетна храна.

Квалитетот е наша обврска!
Ваше е да се храните здраво!
blagoj-gjorev-kristal-clubeconomy

Технички капацитети:

Единствен капацитет во РМ за преработка на маслодајни семиња (сончоглед, репка, соја во зрно) од преку 50.000 тони годишно

Цистерни за складирање 15.000 тони сурово масло

Рафинерија за производство на 100 тони рафинирано масло дневно

Линија за амбалажирање масло за јадење од преку 100 тони дневно

Капацитет за производство на маргарин и други тврди масти од 7000 тони годишно

Производство на кондиторски производи (алва, локум, желе) од 1000 тони годишно

Производство на оцет (алкохолен, вински и јаболков)

Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Алексо Демниевски бр. 18 ,
1400 Велес
Град: Велес
Држава: Македонија


Телефони

+389 (0)43/233 855

+389 (0)43/235 092

+389 (0)43/231 504 - Комерција

+389 (0)43/234 654 - Маркетинг 

Социјални медиуми

Лице за контакт
Мапа

Документи