Filters
Пребарување
БИМФООД доо

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата БИМФООД доо е една од главните откупувачи, преработувачи и извозници на печурки и останати шумски плодови, овошје и зеленчук во регионот и низ Европа.

УСЛУГИ:

- замрзнување
-
сушење
-
складирање
-
пакување
-
дистрибуција

 

СЕРТИФИКАТИ

HACCP

Подетално за компанијата

БИМФООД

БИМФООД доо е модерна компанија, високо технолошки опремена за преработка на шумски плодови, овошје и зеленчук (капини, малини, боровинки, јагоди, вишни, пиперки, тикви, модри домати...) во зависност од потребите на нашите клиенти ширум Европа.

Види повеќе
bimfood-clubeconomy

ШУМСКИ ПЕЧУРКИ

БИМФООД доо собира големи количества шумски печурки и други суровини од Македонија и Балканот, од строго контролирани добавувачи. Комплетно ги обработуваме и ги извезуваме до крајните купувачи низ цела Европа.

bimfood-clubeconomy

ТЕХНОЛОГИЈА

Во 2012 година БИМФООД доо изгради нова комора за складирање, во која беше вградена најсовремена технологија, со површина од 900 m², на температурa од -20 °C, со капацитет од 1600 m³. Во рамките на објектот изградена е и предкомора за пакување на готов производ, со контролирана температура од 0 °C до 5 °C.

bimfood-clubeconomy

ПРЕРАБОТКА

Целиот комплекс е заокружен и со нова производствена линија за преработка на различни видови овошје и зеленчук (калибрација, селектирање, чистење, миење, отсекување, обезкостување, метал детекција...), проточен тунел од најновата генерација IQF технологија, со капацитет на замрзнување од 2500 килограми на час и статичен тунел за длабоко замрзнување со капацитет од 30 тона дневно.

bimfood-clubeconomy

КАПАЦИТЕТ

Годишниот капацитети за преработка и подготовка за извоз на БИМФООД веќе надминува 6000 тони готов производ. Компанијата денес се занимава и со давање услуги во доменот на замрзнување, складирање, пакување и транспорт на стоки од коминтентите. Количините на производите кои ги замрзнуваме, складираме и пакуваме за други претпријатија го надминуваат нивото од 2000 тони годишно.

bimfood-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Александар Македонски бб.
П.Фах 117, 7500 Прилеп
Град: Прилеп
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт
Мапа

Документи