Filters
Пребарување
ПЛАНТ МЕДИКА ДПТУ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

КОНТРОЛА НА ШТЕТНИЦИ

Службата за ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ДЕЗИНСЕКЦИЈА И ДЕРАТИЗАЦИЈА
ПЛАНТ МЕДИКА е овластена служба од Министерството за здраство на РМ

- Заловување на животни
- Услуги во земјоделството

ПЛАНТ МЕДИКА ДПТУ

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

ПЛАНТ МЕДИКА

Службата за дезинфекција, дезинсекција и дератизација ПЛАНТ МЕДИКА е формирана во 2009 година. Работи со издадени решенија за работа од страна на:

  • Министретство за Здравство на Р. Македонија, со бр. УП1 11-4, од 03.05.2016 година, издадено Решение за вршење на дејноста ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ДЕЗИНСЕКЦИЈА и ДЕРАТИЗАЦИЈА;

  • Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, издадено Решение за давање на јавни услуги од областа на здравјето на растенијата, бр. 25-12/30, од 21.03 2016 година.

Plant-Medika-clubeconomy

ВРАБОТЕНИ

Во службата се вработени:

  • Специјалист епидемиолог

  • Стручно лице со DoD of USA Pest Management Certification Course сертификат

  • Два медицински лаборанти

  • Пет техничари - дезинфектори

Сите вработени се обучени за извршување на дејноста на службата.

Види повеќе
Plant-Medika-clubeconomy

ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ДЕЗИНСЕКЦИЈА и ДЕРАТИЗАЦИЈА

Службата за ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ДЕЗИНСЕКЦИЈА и ДЕРАТИЗАЦИЈА ПЛАНТ МЕДИКА располага со современа опрема и простор за извршување на дејноста. Нашата работа се заснова врз доставување ПЛАН и ПРОГРАМА за правилна и навремена заштита од микроорганизми, инсекти и глодари, со имплементирање на Интегрирана контрола на штетници. Планот и програмата ги опфаќа нашите препораки и забелешки во однос на:

  • Правилен пристап кон извршување на ДДД

  • Хигиено-техничките услови во и околу објектот

  • Бројот и динамиката на потребни хигиено-технички и рутински контроли

  • Едукација и хигиено-техничка обука на вработените по однос на имплементација на Програмата за контрола на штетници, како и други сугестии.

Plant-Medika-clubeconomy

Службата располага со опрема и кадар за заловување на бездомни животни, како и преземање на превентивни мерки и заловување на влекачи (змии). Нашава компанија врши третмани на фумигација, со цел да се спроведе дезинсекција и дератизација во заштита на растенијата, растителни производи и други објекти и предмети на отворен и затворен простор.

Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Миле Кипра бр. 40, 1300 Куманово
Град: Куманово
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт

Владимир Димковски


Мапа